ΒιογραφικόΟ  Δήμος Μ.  Αβορίτης  γεννήθηκε το έτος 1953 στο Κυριάκι, από τους Μιχάλη  Κ.  Αβορίτη και την Βενετσάνα Αβορίτη το γένος Χρήστου Κώσταινα.

Τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στο Κυριάκι, δύο τάξεις του εξαταξίου στο Δίστομο και απεφοίτησε από το Γυμνάσιο Λιβαδειάς. 

Εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία και υπηρέτησε σε διάφορες  μονάδες της χώρας.

Είναι Πτυχιούχος Τοπογράφος  Μηχανικός .

Είναι καθηγητής του Τμήματος Τοπογραφίας, της Σχολής ΣΤΕΦ  του Τ.Ε.Ι. Αθήνας .

 Πραγματογνώμων Μηχανικός Πρωτοδικείου & Εφετείου Αθήνας. 

Έχει διατελέσει  πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, του  16ου  Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και  του 3ου Λυκείου Αιγάλεω. Τρεις θητείες Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας , εκ μέρους της Ένωσης  Γονέων και κηδεμόνων Αιγάλεω.

Λόγω της ειδικότητάς του και της εμπειρίας του έχει προσφέρει τις τεχνικές του γνώσεις στην  Κοινότητα και από το Τμήμα της Σχολής του, Σπουδαστές έχουν εκπονήσει Πτυχιακές Εργασίες με Θέματα της Κοινότητας Κυριακίου , του Δήμου Αιγάλεω, του Δήμου Χαλκίδας, της Κοινότητας  Αετού Αρκαδίας και επαρχίας Κύπρου κ.α. 

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Αβορίτη το γένος Αντωνίου Μαρκάκη, με την οποία έχουν τρία  παιδιά. Την Βενετία απόφοιτη Κοινωνικής Εργασίας και Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιατρική Σχολή του  Εθνικού  και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου  Αθηνών,  με τίτλο  “ Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας”,  τον Μιχάλη απόφοιτο  Σ.ΤΕ.Γ του Τ.Ε.Ι.  Θεσσαλονίκης και τελειόφοιτο του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής  Σχολής,  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Αντώνη τελειόφοιτο του τμήματος Γεωλογίας, του  Εθνικού  και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου  Αθηνών.